Bespaar tot wel 25% - verlengd t/m 29.05.2022

Informatie over de FATMOOSE categorieën

Zijn de artikelen alleen online te koop?

Omdat we een louter online bedrijf zijn, verkopen we onze artikelen echt uitsluitend via internet. In onze dealerlijst vind je een opsomming met alle verkoopplatformen waarop onze producten verkrijgbaar zijn, naast onze webshop. Een insider tip van ons voor jou: check regelmatig onze social-kanalen: daar verrassen we je regelmatig met coole (kortings-)acties!

Hebben jullie ook brochures of catalogussen waar de verschillende speeltoestellen in staan?

Wij denken aan het milieu en daarom beschikken we niet over catalogussen of brochures. In onze webshop vind je alles wat je nodig hebt om een geweldig speelparadijs voor je kinderen te creëren.

Hebben jullie een showroom?

Een showroom staat tot nu toe niet op de planning. Woon of ben je toevallig in de buurt? Aarzel dan niet om eens langs te komen! Wij hebben verschillende speeltoestellen opgebouwd op ons terrein. Natuurlijk kun je ook een kijkje nemen op onze pagina inspiration en hier eerste indrukken van onze speeltoestellen verzamelen.

Zijn de FATMOOSE speeltoestellen ook geschikt voor openbaar gebruik?

Onze speeltoestellen zijn alleen geschikt voor privégebruik.

Heb je voor sommige FATMOOSE speeltoestellen een bouwvergunning nodig?

Omdat de regelgeving hieromtrent niet alleen internationaal, maar ook regionaal kan verschillen, adviseren wij je om bij je gemeente/stad persoonlijk navraag te doen naar de actuele regelgeving.

Hoe ga ik met het speeltoestel om indien ik het niet meer gebruik?

Let er na het demonteren op dat je het speeltoestel goed opruimt. Je gemeente kan je vertellen waar je het geïmpregneerde hout naartoe kunt brengen.

Moeten de FATMOOSE speeltoestellen regelmatig onderhouden/gecontroleerd worden?

Zoals bij elk product dat je dagelijks gebruikt, kunnen op onze speeltoestellen gebruikssporen ontstaan. Daarom raden wij je aan om je speeltoestel regelmatig de staat van de schroeven, planken en accessoires te controleren. Meer tips en informatie over onderhoud vind je in de montagehandleiding van je speeltoestel.

Hoe kan ik mijn speeltoestel uitbreiden?

Bekijk onze webshop eens. De accessoires die je hier vindt, kunnen probleemloos aan elk speeltoestel worden bevestigd. De afzonderlijke aanbouwmodules zijn op dit moment niet apart (na) te bestellen.

Welke artikelen moet ik extra bestellen?

In ieder geval Ankers die in beton in de grond gefixeerd kunnen worden. Deze zijn essentieel om het speeltoestel of de schommel zo rotsvast mogelijk te laten staan en daarmee gaat de 10 jaar garantie op het hout in werking. De vermelde garantie geldt namelijk voor alle houten onderdelen, bij het gelijktijdig aanschaffen van onze eigen ankers. In alle overige gevallen geldt de wettelijke garantie van twee jaar. Meer informatie over garantie en garantiebepalingen, vindt u in onze garantievoorwaarden.

Welke platformhoogtes zijn er en hoe beslis ik welke ik neem?

Bij FATMOOSE vind je speeltoestellen en –huisjes met verschillende platformhoogtes. Welk speeltoestel het beste voor jou is, hangt ook af van je eigen wensen en vereisten: is je tuin klein en beginnen je kinderen pas net te klauteren en te schommelen? Dan is een speeltoestel met een lagere platformhoogte en korte glijbaan waarschijnlijk voldoende. Grotere speeltoestellen met aanbouwmodules zijn perfect geschikt voor oudere kinderen en langdurig speelplezier.

Waar vind ik de gedetailleerde afmetingen van het speeltoestel?

De laatste afbeelding in de galerie op de desbetreffende productpagina informeert je over de lengte, de breedte en de hoogte van jouw gewenste artikel.

Past elk accessoire bij elk speeltoestel?

Stuurwielen, telescopen etc. kun je op elk speeltoestel bevestigen en precies op de plaats waar het naar jouw mening het beste past. De glijbanen moeten echter wel aan het platform van je speeltoestel passen.

Hoeveel kinderen kunnen tegelijkertijd op een speeltoestel spelen?

In principe zijn er geen regels voor wat betreft het aantal kinderen. Er moet echter op gelet worden dat elk platform een maximale belasting van 100 kg heeft. Voor specifieke onderdelen zoals schommels en glijbanen geldt een maximale belasting van 50 kg.

Met hoeveel kilogram mag een speeltoestel maximaal belast worden?

Je kunt je oriënteren aan de volgende richtlijnen: onze schommel-/dwarsbalken zijn in totaal belastbaar met 100 kg en onze standaard kinderschommelzitjes met 50 kg. De maximale belasting van de afzonderlijke platformen bedraagt 100 kg.

Is het gebruik van rubberen tegels noodzakelijk?

Aangezien onze FATMOOSE producten uitsluitend geschikt zijn voor privégebruik, bestaan er voor het gebruik hiervan geen wettelijke voorschriften. Staat je speeltoestel echter op een harde ondergrond, dan raden wij jou aan om rubberen tegels te gebruiken.

Kan ik een schommel aan een boom bevestigen?

In principe is dit natuurlijk mogelijk. Voorwaarde is een belastbare tak zonder vertakkingen, die niet gevaarlijk kan zijn voor je kinderen tijdens het schommelen. Onze ronde schommelhaken zijn hier het meest geschikt voor. Let er echter wel op, dat het aanbrengen van schommels aan andere objecten op eigen verantwoordelijkheid berust.

Hoe moet een schommel worden vastgemaakt?

Net zoals bij onze speeltoestellen, moeten de palen van de schommel met ankers in beton vastgezet worden. Welke ankers wij aanbevelen, vind je op de desbetreffende productpagina.

Hoeveel plaats/veiligheidsafstand heb ik nodig voor een schommel?

Over het algemeen raden wij aan, om de schommel op een veilige afstand van minimaal twee meter bij andere grote objecten en obstakels uit de buurt te plaatsen.

Met hoe veel kilogram kunnen een schommel en een schommelzitje belast worden?

Je kunt je oriënteren aan de volgende richtlijnen: onze schommel-/dwarsbalken zijn in totaal belastbaar met 100 kg en onze standaard kinderschommelzitjes met 50 kg.

Kan ik ook zand kopen bij FATMOOSE?

Zand is helaas niet verkrijgbaar bij FATMOOSE. Hoogwaardig speelzand vind je echter in elke goed uitgeruste bouwmarkt.

Waarom sluit de deksel van mijn zandbak niet volledig?

De kleine openingen tussen de deksel en de zandbak zorgen ervoor dat het ontstaan van schimmel door opeenhoping van vocht wordt tegengegaan.

Hoe vermeid ik het ontstaan van schimmels en zwammen?

Ons hout wordt onder keteldruk geïmpregneerd. Tijdens dit proces wordt een impregneermiddel onder hoge druk in het hout geperst. Dit proces beschermt het hout niet alleen tegen verwering, maar heeft ook een preventieve werking tegen organismen die het hout kunnen aantasten. Zelf kun je de schimmelvorming voorkomen door het hout direct na ontvangst uit te pakken en tot het bouwen (minimaal 2 dagen) op een beschutte plaats te laten drogen.